20-08-21

Interactieve wand voor Emma Kinderziekenhuis

 

Uitdaging: Het creëren van een interactief spel in de publieke ruimte tussen de verpleegafdelingen, toegankelijk voor zowel bezoekers als patiënten, zonder beperkingen voor rolstoelgebruikers of mensen in bedden. Vijf schermen moeten een naadloos beeld vormen voor het spel, waarbij de plaatsing zowel functioneel als esthetisch moet zijn.

Oplossing: We kozen voor 55-inch schermen met smalle randen, een brede kijkhoek en veiligheidsglas. In samenwerking met meubelontwerpers werd een meubel ontworpen waarin de schermen naadloos geïntegreerd zijn, met ruimte voor pc’s, Kinects en andere apparatuur. Voor het interactieve spel hebben we de Microsoft Kinect als bediening gekozen.

Resultaat: De jonge gebruikers zijn enthousiast over het interactieve spel. De installatie is op fraaie wijze geïntegreerd in de bestaande omgeving, zonder hinderlijk te zijn. De betrouwbaarheid en duidelijke opzet zorgen ervoor dat het personeel niet extra belast wordt door de inzet van dit interactieve spel.

Laatste artikelen

30-01-24

Vergaderzaal Afdeling MDL AUMC locatie Vumc

Ontworpen op verzoek van de MDL-afdeling van Amsterdam UMC, locatie VUmc, biedt onze multifunctionele vergaderzaal een scala aan mogelijkheden. Deze ruimte fungeert als een hybride overdrachtsruimte via MS Teams, geschikt voor grote groepen met uitstekende verstaanbaarheid in elke hoek.

Lees meer

29-01-24

Live Endo Systeem LUMC

LUMC Leiden heeft CTL solutions gevraagd een installatie te ontwerpen voor het live meekijken tijdens endoscopische procedures. In de vergaderzaal zijn de beelden live te zien op twee 84 inch schermen. De medewerkers van de afdeling kunnen zelf m.b.v. een touchpanel een keuze maken tussen de diverse bronnen.

Lees meer

10-12-23

Narrowcasting Amsterdam UMC

Onlangs is Amsterdam UMC overgestapt naar het Spark Narrowcasting systeem. De ombouw vond plaats in twee fasen: eerst de polikliniek en vervolgens het ziekenhuis. Indien nodig zijn ook oude schermen vervangen.

Lees meer